La Jornada Mundial de la Filosofia i la vostra creativitat i reflexió


Es pensa que Sòcrates va morir un "tercer dijous" de novembre. És la data que la UNESCO ha decidit dedicar cada any a la Filosofia, un dia per a recollir la vostra creativitat, les reflexions i per a celebrar l'afany pel saber racional.

Al nostre Institut ho tenim molt present. Els alumnes de 2n participaran a la Jornada filosòfica que enguany s'organitzarà a Figueres amb la col·laboració d diferents Instituts de l'Alt Empordà i, arreu de Catalunya, milers de noies i nois faran les seves millors aportacions a la reflexió.
Doneu un cop d'ull als enllaços i posem-hi el millor de cadascú: com més original, més madures, més profundes siguin les vostres aportacions, més se'n beneficiarà el nostre món. Un món que, la Filosofia, la necessita.

16 d’octubre de 2009

Any 2009-Mostra de fotofilosofia - indicacions

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2009 (UNESCO, 19 de novembre) es convoca per tercera vegada la Mostra de fotofilosofia. Es tracta de promocionar el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els seminaris de Filosofia dels IES. L’objectiu és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.
BASES
 1. El termini d’aquesta convocatòria és del 14 de setembre al 2 de novembre de 2009 (...).
 2. Es participa per centres a través de blocs. Cada professor o professora crea un bloc exclusiu per a fotofilosofia (...). El bloc s’anomena filo+nomdelinstitut. El nostre és aquí..
 3. Cada post correspon a un alumne/a. Poden introduir-los ells mateixos o (...) amb un altre sistema. Us ho he xplicat en un missatge dins del campus virtual.
  1. En el títol s’hi escriu un text, un títol, en forma de pregunta;
  2. Dins el post es puja la fotografia en mida gran i centrada;
  3. Al peu d’aquesta al marge dret s’escriu “Feta per+alias/nom”.
  4. Convé afegir-hi etiquetes o categories: natura-cultura, Nietzsche, antropologia, metafísica)
 4. Els posts han de ser originals. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia. El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).
 5. Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.
 6. Si és l’alumnat que posteja la seva fotofilosofia, un cop fet ho comunicarà al seu  professor.
Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 18 de novembre, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement.