La Jornada Mundial de la Filosofia i la vostra creativitat i reflexió


Es pensa que Sòcrates va morir un "tercer dijous" de novembre. És la data que la UNESCO ha decidit dedicar cada any a la Filosofia, un dia per a recollir la vostra creativitat, les reflexions i per a celebrar l'afany pel saber racional.

Al nostre Institut ho tenim molt present. Els alumnes de 2n participaran a la Jornada filosòfica que enguany s'organitzarà a Figueres amb la col·laboració d diferents Instituts de l'Alt Empordà i, arreu de Catalunya, milers de noies i nois faran les seves millors aportacions a la reflexió.
Doneu un cop d'ull als enllaços i posem-hi el millor de cadascú: com més original, més madures, més profundes siguin les vostres aportacions, més se'n beneficiarà el nostre món. Un món que, la Filosofia, la necessita.

23 de setembre del 2012

Indicacions 2012, per "Fotofilosofia"

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2012 es convoca per sisena vegada la Mostra de fotofilosofia.

Es vol que l'alumnat aplegui “espurnes de pensament”expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.



BASES
  1. Termini: del 12 de setembre fins al 31 d'octubre de 2012.
    1. Es participa a través d'un bloc. El nostre és aquí. Per penjar fotos cal accedir al compte (se us facilitarà una clau: sigueu discrets)
  2. Cada post correspon a un alumne/a.
    1. En el títol s’hi escriu un text, un encapçalament, en forma de pregunta; jo hi posaré un número
    2. Dins el post, es puja la fotografia en mida gran i centrada;
    3. Al peu d’aquesta al marge esquerra s’escriu “Feta per nom”.
    4. Convé afegir-hi etiquetes o categories: natura-cultura, Nietzsche, antropologia, metafísica
  3. Els posts han de ser originals. Cal que cada participant s'asseguri que disposa del dret d’ús de la fotografia (que pot ser pròpia o no). El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).
  4. Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.
Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 14 de novembre, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement. Les votacions es faran fins a principis de de novembre a través d'un aplicatiu web, encara no activat (només se'n poden votar 5).

Per tornar a l'inici del bloc... aquí. Per veure fotos d'altres anys, vagi avall... En el marge dret es pot accedir a les seleccionades en els anys anteriors.